Goa 1970 - Lang voordat de eerste raves begonnen

Goa 1970 - Lange bevor die ersten Raves begannen

Er was geen haast om lid te worden van de kring. Het drummen, het roken, het zingen zou de hele nacht doorgaan. Waar het om ging, was dat er altijd iemand moest drummen. Als we de maan langs zijn baan zouden bewegen en de zon zouden laten opkomen, was het noodzakelijk dat er altijd iemand trommelde. Maar ik hoef het niet op een bepaald moment te zijn. Ik had geen bepaalde tijd dat ik daar moest zijn. Ik wist gewoon dat ik daar moest zijn.

De nacht begon met wat zuur, zoals zo vaak. Vanavond was toch wel een beetje speciaal. Het was de volle maan, de laatste volle maan van 1970. En we zouden voldoen aan onze verplichting, zoals we die begrepen, om de maan door de lucht te zien gaan om in de Arabische Zee te zinken en de zon achter ons boven de palmbomen op te zien komen. Niemand sprak er echter in die termen over. Iedereen wist gewoon dat het volle maan was en dat is wat je doet en als je het niet doet - als jij degene bent die het na al die tijd verkloot, nou - nou, daar wil je niet echt aan denken, zul jij? Je wilt toch niet echt nadenken over de enorme omvang van de fuck-up als je de zon niet opbrengt, of wel?

Dus ik liet het zuur vallen en ging in kleermakerszit op de grond zitten en wachtte. Ik wist dat ik geen plannen hoefde te maken. Het zuur zou daarvoor zorgen. Ik moest gewoon op een gegeven moment naar de cirkel gaan en mijn drums doen. Mijn tabla zat in een geborduurde Indiase tas met een schouderband en ik droeg hem overal mee naartoe. Er was weinig kans dat ik het zou verliezen of vergeten, maar het was mogelijk. Ik gaf het aan een vriend die niet struikelde en vroeg haar het voor mij bij het vuur te bewaren. Het was waarschijnlijk een goede zaak om te doen. Toen ik uren later bij de cirkel aankwam, nog nat van mijn onderdompeling in de zee, stond de trommel op me te wachten. Ik ging zitten, nam een ​​pijp vol hasj, boog voor de god in mij en begon te drummen.

Vanaf dat moment verlieten mijn vingers de trommel niet meer, behalve om een ​​van de pijpen die om het vuur cirkelden te accepteren, die tegen mijn voorhoofd aan te raken, een snelle aanroeping naar de god Shiva te schreeuwen, de rook diep in mijn zijn, en doorgeven. Ik trommelde op mijn ritme, het ritme dat in mijn vingers kwam toen ik de trom voor het eerst kocht en dat weer in mijn vingers kwam, wat ik ook wilde doen. Op een gegeven moment begon ik te begrijpen dat dit mijn ritme op deze drum was en ging er gewoon mee door. Ik trommelde de rest van die nacht op mijn beat. Ik trommelde terwijl de maan langs zijn boog bewoog. Ik trommelde terwijl het achter me verdween op het moment dat de zon opkwam.

En toen, met niets gezegd, geen woord gewisseld, stond iedereen op uit het zand, veegde zich af en, met een knikje of twee, hier en daar, ging iedereen op weg om te gaan slapen.

© Gastblog door Marc Zeitschik

Marc Zeitschik

Duitse vertaling:

Er was geen haast om lid te worden van de kring. Het drummen, roken en zingen ging de hele nacht door. Het was belangrijk dat er altijd iemand aan het drummen was. Als we de maan in zijn baan wilden verplaatsen en de zon naar voren wilden brengen, moest er altijd iemand trommelen. Maar ik hoef er niet op een bepaalde tijd te zijn. Ik had geen specifieke tijd dat ik daar moest zijn. Ik wist alleen dat ik erbij moest zijn.

De nacht begon, zoals zo vaak, met wat LSD. Vanavond was echter iets bijzonders. Het was volle maan, de laatste volle maan in 1970. En we zouden onze verplichting nakomen, want we wisten hoe we de maan langs de hemel moesten bewegen die onderging in de Arabische Zee en de zon achter ons die opkwam boven de palmbomen. Maar niemand sprak er in die zin over.Iedereen wist gewoon dat het volle maan was en dat is wat je doet en als je het niet doet - als jij degene bent die het verpest na al die tijd, dan wil je er niet echt aan denken, toch? Je wilt toch niet echt denken aan de enorme omvang van mislukking als je de zon niet kunt laten opkomen, of wel?

Dus ik gooide wat LSD, ging in kleermakerszit op de grond zitten en wachtte. wist dat ik geen plannen hoefde te maken. De LSD zou de rest doen. Ik moest uiteindelijk gewoon naar de cirkel komen en beginnen te drummen. Mijn tabla zat in een geborduurde Indiase tas met een schouderriem die ik overal bij me droeg. Er was weinig kans dat ik haar zou verliezen of vergeten, maar het was mogelijk. Ik gaf het aan een vriend die niet struikelt en vroeg haar het voor mij bij het vuur te houden. Dat was waarschijnlijk een goede beslissing. Toen ik uren later bij de cirkel aankwam, nog nat van mijn onderdompeling in de zee, stond de trommel al op me te wachten. Ik ging zitten, nam een ​​pijp vol hasj, boog voor de god in mij en begon te drummen.

Vanaf dat moment verlieten mijn vingers de trommel niet meer, behalve rond een van de pijpen die het cirkelende vuur aanstaken, rook, houd ze tegen mijn voorhoofd, spreek een snelle bezwering uit tot de god Shiva, inhaleer de rook diep in mij en geef het door. Ik trommelde op mijn ritme, het ritme dat ik in mijn vinger voelde toen ik de trommel voor het eerst kocht en het bewoog mijn vingers, wat ik ook wilde doen. Uiteindelijk begreep ik dat dit mijn beat was en ging ik er gewoon voor. Ik trommelde de rest van de nacht op mijn beat. Ik trommelde terwijl de maan omcirkelde. Ik trommelde en de maan verdween achter me terwijl de zon opkwam.

Plotseling stond iedereen uit het zand op zonder iets te zeggen, zonder een woord te zeggen. Iedereen schudde van zich af en ging op weg om te gaan slapen.

© gastblog door Marc Zeitschik

Goa & Psytrance-outfits

OM Goa Crop Top in schwarz

OM Goa crop top in zwart

OM T-Shirt in weiss

OM t-shirt in wit

Psy Trance T-Shirt in schwarz

Psy Trance t-shirt in zwart

Psy Trance Crop Top in weiss

Psy Trance crop top in wit

Goa T-Shirt in schwarz

Goa t-shirt in zwart

Goa Crop Top in schwarz

Goa crop top in zwart

Hitech T-Shirt in weiss

hi-tech t-shirt in wit

Hitech Crop Top in schwarz

hi-tech crop top in zwart

.